Живеещи и работещи на бул.  Дунав се оплакват в Plovdiv24.bg,

...
</TD
>Живеещи и работещи на бул.  Дунав се оплакват в Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Бул. Дунав готов до края на 2023 г., ремонтът по Брезовско шосе ще се точи още поне година!

Живеещи и работещи на бул.  " Дунав " се оплакват в Plovdiv24.bg , че пети месеца вървят по тъгите поради разкопания за ремонт пътен сектор. Тротоарът от северната страна, по който родителите водят децата си в детската градина, е мъчно пристъпен.

" Мизерията е цялостна. От южната страна непрестанно текат води - подпочвена и отпадни от канализацията. Изпомпват от изкопа, минаващите коли разнасят и разхвърлят на тротоара и също не става за вървене " - разказва обстановката наш четец. 

Ремонтът на бул. " Дунав " е поради построяването на Северния обходен колектор по така наречен Воден цикъл на Пловдив. Това е най-сложният план, който се осъществя в града и по тази причина се прави на сектори от кръстовище до кръстовище. Изкопите са 10 метра дълбоки и в тях се поставят тръби с диаметър 2.5 метра. Остават 40 метра канал от общо 3 километра, разяснява заместник-кметът по строителство и вложения.

Потвърди, че от изкопа фактически се изпомпва вода, само че изрично акцентира, че това са подпочвени води, които след това се водят в дъждоприемните шахти. За обезпечаване сигурност на жителите е поставена и ограда.

Основната работа по подземната връзка е направена. Предстои оформяне на пътното легло и асфалтиране. 

" Хората нормално гледат асфалта, а под него е 90 % от работата. Строителството върви в доста положителни темпове, в период и до края на годината обектът ще бъде приключен " - увери Райчев. 

Не по този начин обаче стои въпросът с " Брезовско шосе ", чийто ремонт е част от Водния цикъл. В неговия обсег попада 130 метра археология и поради разкопките темповете са извънредно мудни. Образно казано се изследва всяка педя земя,  лъжичка по лъжичка. Най-вероятно работата там ще продължи още една година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР